Jong geleerd...

Je eerste fiets. Dat is nog al wat. Herinneringen worden hiermee gemaakt. Daarbij wil je altijd een goede keus maken of het nu een prachtige prinsesfiets is óf een stoere crossfiets. Bij René Hiemstra Tweewielers helpen we jou graag bij.

De fiets moet er niet alleen leuk uitzien, maar moet bovenal natuurlijk veilig zijn. Net als bij een 'grote' fiets moet een kinderfiets minimaal een stevig frame en een goed werkende rem hebben. Misschien dat uw (klein)zoon of (klein)dochter nog niet bij donker gaat/mag fietsen, maar denk ook na over reflectie en verlichting.

Grootte van de fiets

Let bij de aankoop of de fiets niet te groot of te klein is. Bij de aankoop, en het zadel op de laagste stand moet het kind met beide voeten bij de grond kunnen.

Kies voor een stevig frame. En uiteraard moet de fiets van een goed werkende rem zijn voorzien. Betreft het een kinderfiets velgremmen, dan zijn daar 2 (1 per wiel) van nodig.

Gewicht

Test ook vooral of de fiets niet te zwaar is voor het kind, zodat hij of zij de fiets kan weer op kan tillen als die gevallen is. In het begin goed met de voeten bij de grond kunnen in een later stadium zijn de tenen bij de grond al voldoende.

Neem uw zoon of dochter dus vooral mee naar onze showroom. Niet alleen vanwege 'dat leuke kleurtje', maar ook zeker bij het vinden van de passende fiets.

Openingstijden